Velkommen til 

Lymfedrænage

En blid, rytmisk massageform, der hjælper kroppens lymfer med at skifte gammel lymfe ud, drænere den videre så at sige.

Lymfedrænage er væskedrivende, immunstyrkende, udrensende og afgiftende.

Lymfedrænage er en helt speciel form for massage - pulserende og let.

Ved at massere på lymfekar og lymfeknuder gives en direkte stimulering til lymfesystemet og skaber en slags "indvendig spuling" eller rengøring.

Ved hjælp af lymfedrænagen kan man få lymfevæsken, der normalt løber meget langsomt, til at løbe meget hurtigere og derved udskille flere affaldsstoffer. Cellerne tilføres ny energi og næringsstoffer.

En lymfedrænagebehandling er meget afstressende.

Den rytmiske pulserende behandling har en afslappende virkning på det sympatiske nervesystem - vores stressnervesystem - og der bliver bedre mulighed for at det parasympatiske nervesystem - vores afslappende og genopbyggende nervesystem - kan sende impulser til hjernen, som så nedsætter produktionen af stresshormon.

Lymfedrænage kan afhjælpe

 • Ødemer / væske ophobninger
 • Hævede ben og/eller arme / fingre
 • Dårlig blodcirkulation
 • Hudproblemer, herunder akne da affaldsstoffer udrenses
 • Operationer - før og efter
 • Bihule- og pandehule lidelser
 • Hovedpine
 • Inflammationer
 • Væskeophobning ved menstruation
 • Overgangsbesvær / hedeture
 • Efterfødselsbehandling
 • Forstoppelse

Lymfesystemet

Lymfesystemet består af lymfeknuder, lymfekar og lymfe.

Sammen med mandler, polypper, brisselen, milten og områder i tarmene udgør det en væsentlig del af vores immunsystem. Systemet fører væske gennem et karsystem til knuder ved halsen, hvor det vender tilbage til blodbanerne. Vi producerer dagligt mellem 2 ½ - 4 liter lymfe.

Al kroppens lymfe filtreres i lymfekirtlerne som vi har ca. 500 af fordelt i kroppen, især ved armhuler, bughulen, lysken og halsen. De er en slags filtre, som opsuger bakterier og "fremmedlegemer" fra lymfen og er afgørende for styrken af vores immunforsvar. Cellerne i lymfeknuderne er bl.a. lymfocytter (hvide blodlegemer) som danner antistoffer mod virus og bakterier. Lymfekirtlerne vokser i størrelse under en sådan "kamp". Et godt helbred hænger uløseligt sammen med lymfens evne til at bevæge sig frit.

Lymfen siver - den har ingen selvstændig pumpe. Der er passiv tilbageførsel fra de yderste dele af kroppen til venerne ved kravebenet. Tilbageførslen sker ved kroppens bevægelse, musklernes arbejde, lymfekarrenes egen motorik og mellemgulvets bevægelse via åndedrættet. Derfor er det, at vi holder os i gang med bevægelse og at åndedrættet foregår med mellemgulvsmusklen. Kulde og varme påvirker også lymfetransporten, idet kulde nedsætter den og varme hæver den. Legemstemperaturen på omkring 37 grader er den mest ideelle.

Jeg har taget et kursus med Zoneriflesse i Lymfedrænage, og bruger det som supplement, efter behov i mine behandlinger.

Book tid på 50 20 15 10

Kontakt

Åmosevej 24, Kajemose, 4450 Jyderup

CVR: 39845881​

Tlf.: 50 20 15 10

Medlem af ​:

Følg os på facebook